pregled-doktor

BANJA LUKA, 09. marta – Štab za vanredne situacije grada Banjaluka odlučio je da zbog aktuelne epidemiološke situacije od danas budu privremeno obustavljeni preventivni zdravstveni pregledi “Za tvoje dobro”, koji su planirani za pacijente banjalučkih mjesnih zajednica Centar jedan i dva i Bulevar.

“Ova akcija biće nastavljena po okončanju aktuelne epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona”, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Novi ciklus preventivnih zdravstvenih pregleda za stanovništvo Banjaluke počeo je 1. februara, a planirano je da do 1. juna pregledi na Poliklinici budu organizovani za 18.000 stanovnika mjesnih zajednica Centar jedan i dva i Bulevar.

Osnovni cilj ove akcije je poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz seriju besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda, sa fokusom na najrizičnija ili tipična oboljenja – kardiovaskularna i maligna.

U drugom dijelu godine planirano je da akcija bude realizovana na seoskom području, između ostalog Karanovca, Stričića i Vrbanje i drugih mjesnih zajednica, s ciljem da ove godine bude pregledano najmanje 25.000 stanovnika.

U jesenjem dijelu ove akcije, koja je počela u oktobru, pregledano je više od 1.200 građana u šest ambulanti porodične medicine, uglavnom na prigradskom području.

(Srna)