BANJA LUKA, 18. maja – Zbog pandemije virusa korona rok za sistematske stomatološke preglede djece za upis u prvi razred osnovne škole produžen je do 21. maja, potvrdili su za “Nezavisne” u Domu zdravlja.

Dodali su da djeca imaju preglede u onim osnovnim školama u koje i dolaze po stomatološke usluge.

“Termine za stomatološki pregled djeca dobijaju prilikom dolaska kod svog školskog psihologa. Roditelji treba svoju djecu da dovode u zakazane termine i da ponesu zdravstvenu knjižicu djeteta”, kazali su ranije u Domu zdravlja.

Školske stomatološke ambulante nalaze se u osnovnim školama “Ivo Andrić, i to za ovu školu, za OŠ “Jovan Cvijić” i OŠ “Miloš Crnjanski”, u OŠ “Zmaj Jova Jovanović” za djecu iz ove škole te iz OŠ “Branislav Nušić”, OŠ “Petar Kočić”, OŠ “Milan Rakić”, OŠ “Vojislav Ilić” i OŠ “Dositej Obradović”, a u ambulantu u OŠ “Desanka Maksimović” idu djeca iz ove škole, iz OŠ “Milutin Bojić” i OŠ “Sveti Ćirilo i Metodije”.

U Osnovnu školu “Branko Radičević” mogu na pregled djeca iz ove škole te iz škola “Stanko Rakita”, “P.P. Njegoš”, “Vuk Karadžić” i “Branko Ćopić”, u OŠ “Sveti Sava” djeca iz ove ustanove te iz OŠ “Mladen Stojanović” i OŠ “Miroslav Antić”.

Dječja stomatološka ambulanta u OŠ “Borisav Stanković” obuhvata mališane iz ove škole, iz OŠ “Ivan Goran Kovačić”, OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”, OŠ “Aleksa Šantić” i OŠ “Đura Jakšić”, a ambulanta u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” je za djecu iz ove ustanove.

(Nezavisne)