BANJA LUKA, 28. septembra – Banjalučanima je juče, povodom Svjetskog dana turizma, predstavljen interaktivni turistički vodič koji pruža pregled kompletne turističke ponude grada.

Direktorka Turističke organizacije Banjaluke Irena Radojević rekla je da je ovo novi način promovisanja Banjaluke kao interesantne turističke destinacije kroz korištenje novih tehnologija, piše Srna.

– U okviru siti-lajta predstavljam tablet koji će davati opšte turističke informacije, zatim gastroponudu, izlete i ostale neophodne informacije i turistima i našim sugrađanima- navela je Radojevićeva.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović istakla je da je u BiH ovo prvi interaktivni tustički vodič, koji ima mnogostruku važnost. Nada se da je Trebinje sljedeći grad u kojem će biti postavljen ovakav vodič, s obzirom na to da je ove godine imao popunjenost turističkih kapaciteta 95 odsto.

Prema njenim rječima, usljed pandemije virusa korona zabilježen je manji broj dolaska turista nego prošle godine, uz izraženu nadu da će te tendecije krenuti na bolje.