kud

BANJA LUKA, 05. decembra – Godišnji koncert KUD „Piskavica“ održaće se  u nedjelju u pozorišnoj sali Sportske dvorane „Obilićevo“, sa početkom u 19 časova.

– Na godišnjem koncertu predstaviće se mlada pjevačka grupa, narodni orkestar, vokalni solisti i folklorne sekcije sa ukupno 160 izvođača –saopšteno je iz ovog KUD-a.

Kulturno umjetničko društvo „Piskavica“ osnovano 2002. godine i radi u istoimenom potkozarskom mjestu Piskavica kod Banjaluke.

– Društvo broji oko 190 članova svih uzrasta i profesija  od učenika, studenta, radnika do penzionera koji rade u više sekcija. Sa preko 40 javnih nastupa godišnje KUD „Piskavica“ je jedno od najaktivnijih društava RS. Poseban značaj Društva je u činjenici da djeluje u ruralnoj sredini u kojoj predstavlja jedini oblik organizovanja ruralnog stanovništva i pokretača kulturnih zbivanja mjesta. Društvo je promoter našeg izvornog kulturnog nasljeđa širom sveta – naveli su u ovom KUD-u.

Do sada su nastupali na mnogobrojnim događajima u zemlji, regionu i Evropi, između ostalog u Rusiji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Bugarskoj, Češkoj, Italiji, Austriji, Rumuniji, Poljska i drugim.

(Srpskainfo)