eksplozija

BANJA LUKA, 07. marta – Banjalučka policija traga za nepoznatim napadačem koji je u noći između četvrtka i petka aktivirao plastični eksploziv dvorištu kuće od Dragana C. u Solunskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, potvrđeno je za Srpskainfo.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta na garaži i automobilu koji je bio parkiran u unutra.

Prema prvim informacijama eskplozivna naprava je bila postavljena upravo na vrata od garaže.

Koliko je eksplozija bila jaka dovoljno govori podatak da se čula i uznemirila građane koji su i do desetak kilometara udaljeni od mjesta eksplozije.

Stanari ove ulice koje smo juče zatekli rekli su nam da je eksplozija bila toliko glasna da su im se nekoliko sekundi tresli prozori.

– Kada je puklo, imao sam osjećaj kao da se desilo ispred mog prozora. Nakon nekog vremena izašao sam ispred zgrade da vidim šta se desilo, al ništa nisam primjetio – kaže jedan od meštana.

Dodaje da je tek kasnije, kada je vidio policiju, shvatio da je eksplozija bila u drugoj ulici.

– Čak sam u jednom trenutku pomislio da se tu nešto drugo desilo, jer je eksplozija bila toliko glasna da sam bio siguran da se desila ispred moje izgrade – ističe naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, poznaje komšiju koji živi u toj kući, ali ne zna čim se bavi.

eksplozija2

Izvor blizak istrazi, kaže da sumnjaju da je ovaj napad povezan sa vlasnikom kuće i nekim njegovim neraščišćenim poslovima.

– Ukoliko vlasnik kuće bude sarađivao sa policijom, moglo bi se ubrzo saznati ko bi mogao biti odgovaran za ovaj napad. Do eksplozije je došlo u veoma naseljenom mjestu, pa je sreća da niko nije povrijeđen – ističe izvor Srpskainfo.

On kaže da u napadači nisu imali očoto namjeru nekog da povrijede, nego da pošalju poruku Draganu.

Ovo nije prvi napad na Dragana C., jer je i ranije bilo napada na njegovu imovinu.

– Prije skoro pet godina postavljena je još jedna eksplozivna naprava u njegovom dvorištu. Tada se na meti našao automobil „alfa romeo“ koju je koristio njegov sin – ističe pomenuti sagovornik.

On dodaje, da iako je bomba postavljene ispod sinovog automobila, da je taj napad i tada bila poraku Draganu.

– Očigledno je da se Dragan C. sukobio sa veoma opasnim osobama i da mu ovaj način pokušavaju poslati neku poruku – kaže izvor Srpskainfo.

Stanari Solunske ulice kažu da iako se u ovoj ulici nalazi vrtić, škola, a u blizini policijska stanica stalno dešavaju neke opasne stvari.

– Prije pet godina desila se eksplozija u dvorištu te kuće, zatim pucnjava, poslije toga veoma brutalno ubistvo i sad nova eksplozija. Sve se to dogodilo u ulici koja je duga svega par stotina metara. O kakvim opasnim napadačima se radi govori i podatak da se nisu bojali da postave eksploziv u ulici koja je udaljena svega dvjesta metara od sjedišta banjalučke policije – dodao je jedan od zabrinutih građana.

Blokirali ulicu

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im je eksplozija prijavljena u četvrtak u 22.45 časova.

-Policija je odmah izašla na teren i blokirala širi prostor gdje se desila eksplozija i da preduzimaju sve istražne i operativne radnje na otkrivanju izvršioca krivičnog djela. O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac koji se izjasnio da se radi o kviričnom djelu izazivanje opšte opasnosti – rekla su u banjalučkoj policiji.

(Srpskainfo)