BANJALUKA, 21. marta – Mještani naselja Kuljani svakodnevno muku muče s rupama i uskom Prvom kuljanskom ulicom, koja je već godinama u lošem stanju, pa se nadaju da će ove godine nadležni preduzeti konkretne poteze po tom pitanju.

Bojan Kovačević, predsjednik Savjeta MZ Kuljani, kaže kako u Prvoj kuljanskoj ulici do sada ništa veće nije urađeno, a jedino što se radilo jeste krpljenje rupa, dok je trajnija sanacija izostala.

“Ova ulica je u baš lošem stanju, pogotovo ovaj dio skretanja od ‘Centruma’ i tako duž ulice nekih 900 metara”, rekao nam je Kovačević.

On kaže da Prva kuljanska ulica povezuje ovo naselje sa Zalužanima, što je čini prilično prometnom.

“Prije nekoliko godina rađena je kanalizacija i tada nisu kopali kraj puta, nego su sjekli i dio asfalta, te je poslije toga samo nasuta nekim materijalom i nikad nije dovedena u prvobitno stanje”, govori Kovačević, objavile su Nezavisne novine.

Prema riječima mještana, ulica je toliko uska da se ni dva automobila ne mogu mimoići, a rupe nanose štetu vozilima.

“Baš prije dva dana komšija je upao u rupu i probio je gumu na točku, ali to nije ništa kakvih sve oštećenja ima”, ističe predsjednik Savjeta MZ.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, kaže kako su za ovu godinu planirani radovi na modernizaciji prvog lijevog kraka Prve kuljanske ulice u dužini od 120 metara.

“Procijenjena vrijednost radova iznosi 9.000 KM. A što se tiče ostalog dijela ove ulice, u ovoj godini su planirani radovi na redovnom održavanju”, rekao je Šajić.

Opasno za školarce

Mještanka Sanja J. kaže kako je loše stanje ulice opasno za školarce koji svakodnevno idu do škole.

“Djeca nemaju gdje da se sklone kad naiđe automobil, jer ulica je jako uska, a ivice su sve u rupama. Hvala bogu pa se ništa tragično nije desilo”, navodi ova mještanka.