most

BANJA LUKA, 20. januara – Idejni projekat za novi most u Docu trebalo bi da bude završen do kraja narednog mjeseca, u okviru priprema za najveći ovogodišnji projekat saobraćajne infrastrukture, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

On je naglasio da je ovo prvi konkretan korak u sprovođenju ovog kapitalnog projekta, nakon što je na međunarodnom konkursu izabrano idejno rješenje budućeg mosta.

– U narednih nekoliko dana biće potpisan ugovor sa preduzećem ‘Ruting’ koje je izabrano na tenderu za izradu idejnog projekta na potezu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, te izrada glavnog projekta kolskog mosta u Docu – istakao je Sandić, 

 

 

Kako je planirano, po verifikaciji idejnog projekta, ući će se u izradu glavnog projekta za kolski most, dok će u drugim fazama biti građen pješački most.Prema očekivanjima, izgradnja kolskog mlosta trebalo bi da započne na jesen.

Izgradnja ovog mosta odvijaće se u pet faza, a u okviru tog procesa, već je pokrenuta i izmjena regulacionog plana ovog područja.

Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake na potezu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do Istočnog tranzita.

U kasnijoj, posljednjoj fazi projekta, iznad kolskog, biće izgrađen pješački most, i to na potezu od tržničkog platoa do prostora ispred Pravnog fakulteta, podjsećaju iz Gradske uprave.

(Srpskainfo)