BANJALUKA, 25. januara – Sve saobraćajnice na području grada Banjaluke prohodne su i očišćene, a javni prevoz se odvija nesmetano.

Rukovodilac zimske službe u preduzeću “Čistoća” Milan Plavšić rekao je Srni da su prohodne sve saobraćajnice i trotoari prvog i drugog gradskog područja koje održava to preduzeće.

“Ekipe `Čistoće` sinoć su izašle na teren sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom”, rekao je Plavšić.

Visnina snijega u Banjaluci je desetak centimetara.

Putevi su prohodni i pročišćeni i na seoskom području, a ekipe za održavanja puteva su na terenu, potvrđeno je Srni u preduzeću “MG Mind” koje pokriva područje mjesnih zajednica Stričići i Pavići, gdje je palo oko dvadesetak centimetara snijega.

Prohodni su i očišćeni seoski putevi i na području mjesnih zajednica LJubačevo, Krmine, Bočac i Agino Selo, koju pokrivaju ekipe preduzeća “Miloš impeks”. Visina snijega na ovom području je petnaestak centimetara.

“Ekipe su noćas sve pročistile i očistile tako da su putevi prohodni, a ekipe su i dalje na terenu”, potvrđeno je Srni u preduzeću “Miloš impeks”.

Građani Banjaluke su, prema Odluci o komunalnom redu, dužni da uklanjaju snijeg i led ispred svojih objekata, kao i snijeg i led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada, posebno ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila, objavila je SRNA.

Vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat u širini najmanje dva metra.

Takođe, zabranjeno je bacanje snijega i leda na slivnike i šahtove, deponovanje snijega i leda u parkove i na zelene površine, kao i sankanje i klizanje na javnim saobraćajnim površinama.