BANJALUKA, 29. novembra – Autobus na liniji 13B, od Novog groblja do Poslovne škole, ide svakih 40 minuta, što, prema riječima putnika, nije dovoljno.

“Ovo je jedina linija koja ide kroz naselja Kočićev vijenac i Pobrđe, pa ako zakasnim na jedan autobus, drugi čekam 40 minuta, dok za to vrijeme do centra mogu i pješke stići”, kaže Milenko V. iz naselja Pobrđe.

Prema njegovim riječima, ukoliko mu “pobjegne” ovaj autobus, najbliža stanica je kod Zelenog mosta, gdje, iako ima mjesečnu kartu “Autoprevoza”, mora da plati kartu jer tu prolazi autobus na liniji broj osam “Bočac Toursa”, objavile su Nezavisne novine.

Darko Sabljić, predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac, kazao je da će uputiti zahtjev “Autoprevozu” kako bi taj autobus išao češće.

Igor Starčević, izvršni direktor sektora saobraćaja u “Autoprevozu”, tvrdi da na ovoj relaciji nema potrebe za češćim polascima, jer je dovoljno da autobus ide svakih 40 minuta, te da su ovakve linije prilagođene učenicima i radnicima i da neće biti izmjena.