BANJA LUКA, 27. novembra– Radmila Кocić Ćućić izabrana je danas u Banjaluci za predsjednicu Organizacije žena DEMOS-a.
Izabran je Glavni odbor te organizacije, kao i ostali statutom predviđeni organi.

’’Republika Srpska je trajno utemeljena na izvornim dejtonskim rješenjima i svi oni koji je ne prihvataju, pokušavaju umanjiti njene nadležnosti i degradirati njene institucije nikada neće imati saveznika u DEMOS-u’’, izjavila je Radmila Кocić Ćućić.
Ona je naglasila da je Republika Srpska za DEMOS svetinja, dodavši da je ta stranka sav svoj politički kapacitet stavila u službu očuvanja Republike Srpske.

’’DEMOS će, kao odgovorna, narodna, demokratska, parlamentarna stranka svoje programske ciljeve i aktivnosti, još više, usmjeriti na rješavanje osnovnih životih pitanja građana i na efikasan, racionalan i odgovoran rad organa i institucija’’, rekla je Кocić Ćućić. Prema njenim riječima, Organizacije žena DEMOS-a zalaže se za poboljšanje položaja žena i sprječavanje njihove diskriminacije.

’’Žene moraju dobiti značajnije mjesto i ulogu u politici, privredi, društvenim djelatnostima. Očuvanje i razvoj porodice naš je primarni zadatak. Porodicu moramo vratiti u centar interesovanja našeg društva. Zato nam je cilj uspostavljanje i provođenje optimalne demografske, socijalne i natalitetne politike’’, istakla je ona.
Naglasila je da će Organizacija žena DEMOS-a u narednom period još snažnije učestvovati u kreiranju i provođenju ciljeva i zadataka te stranke.
’’Кao novoizabrana predsjednica Organizacije žena DEMOS-a, svojim radom, energijom i znanjem doprinijeću uspostavljanju i jačanju stranačke infrastrukture’’, istakla je Кocić Ćućić.