BANJALUKA, 24. januara – Radnik iz Banjaluke koji je ostao u bolnici u Sočiju nalazi se na odjeljenju neurologije i, prema nezvaničnim informacijama, nije životno ugrožen, izjavio je Srni šef Predstavništa Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

“Od ruskih vlasti u Sočiju zatražili smo podatke da nam kažu o kom licu je riječ. Trenutno imamo samo nezvanične informacije da ovo lice ima određenih zdravstvenih problema, ali da nije životno ugroženo”, rekao je Perović.

On je istakao da je zbog predstojeće zimske olimpijade u Sočiju sve blokirano, ali da se nada da će uskoro, za dan-dva, imati više informacija o zdravstvenom stanju ovog lica i njegovom identitetu.

Više od stotinu građevinskih radnika iz Srbije i 18 radnika iz BiH, koji su u Sočiju boravili bez radne dozvole i novca, vratili su se 21. januara specijalnim letom u Beograd, objavila je SRNA.

Jedan od radnika koji se vratio iz Sočija rekao je da je veoma zabrinut za radnika iz Banjaluke, koji je ostao u bolnici, i da neko mora da mu pomogne, “jer je pitanje šta će biti sa njim”.