BANJA LUKA, 23. jula – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je sadašnji spektar preventivnih mjera s ciljem suzbijanja širenja epidemije virusa korona dovoljan, ali u slučaju daljeg pogoršanja situacije bilo bi potrebno preduzimanje oštrijih mjera.

“Sa ovim brojem oboljelih i postojećim spektrom mjera još možemo da radimo i vodimo koliko-toliko normalan život”, rekao je Radojičić.

On je naglasio da se grad nalazi u situaciji u kojoj se mora voditi računa o oboljelima, stalno treba sugerisati građanima da se pridržavaju preventivnih mjera i da, prije svega, vode računa o svom i zdravlju ostalih, ali da se ne smije zaustaviti život.

“Vodimo računa o epidemiološkoj situaciji u gradu i sada smo u prilici da jednu nogu držimo na kočnicu, drugu nogu na gasu. Kočnica znači da ne smijemo potpuno pritisnuti i zaustaviti život, jer bi to imalo ogromne ekonomsko-socijalne posljedice, a gas znači da ne smijemo da pustimo kao da se ništa ne dešava”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa virus korona je potvrđen kod 146 osoba, od kojih je 40 iz Banjaluke.

(Nezavisne)