ada

BANJA LUKA, 16. februara – U naselju Ada, juče je počela izgradnja dječijeg igrališta. Ovo je ukupno 26. igralište u gradu koje će biti izgrađeno zahvaljujući saradnji Grada i društveno odgovornih kompanija, a donator sredstava za novo igralište u Adi je kompanija „Market As“ dok je Grad obezbijedio tehničku dokumentaciju.

Ada je veliko i novo naselje, a nadam se da će biti i dosta djece na igralištu. Ovaj put zahvalnost za donaciju dugujemo kompaniji “Market As”. Vrijednost ulaganja je oko 40.000 maraka, a izvođač radova je preduzeće „Građenje Đurić“. Vjerujem da će deca iz ovog naselja dobiti lijepo i ugodno mjesto za igru – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova.

Svjetlana Ćurković iz kompanije “Market As”, kazala je da za njihovu kompanijiu predstavlja čast to što će učestvovati u velikoj akciji izgradnje igrališta koju sprovodi Gradska uprava.

Mi smo društveno dogovorna kompanija koja je uvijek voljna da pomogne u ovakvim projektima i biće nam zadovoljstvo da vidimo našu dječicu kako se igraju na budućem igralištu – rekla je Ćurković. Predsjednik Savjeta MZ Ada Saša Mićić, izjavio je da gradnja igrališta u Adi, naselju sa oko 8.000 stanovnika, predstavlja još jedan u nizu projekata koji će doprinijeti boljem i ugodnijem životu ovog velikog naselja, koje se ubrzano razvija.
Semafor u Adi

Jedna od tema koja se dugo provalačila i kroz medije jeste izgradnja semafora na raskrsnici u Adi. Evo, danas, mogu objaviti da je potpisan ugovor sa izvođačem radova i očekujemo početak gradnje za desetak dana. Radovi će podrazumijevati promjenu geometrije same raskrsnice kao i izmještanje autobuskog stajališta – rekao je gradonačelnik.

 (Banjaluka.net)