Foto: Grad Banjaluka
BANJALUKA, 11. februara – Mještani Banjalučkog polja, odnosno Ulice Frane Supila, do kraja ovog mjeseca trebalo bi da dobiju dvije nove, moderne saobraćajnice, kojim će biti znatno bolje povezani sa ostatkom grada.Paralelno sa izgradnjom budućeg tržnog centra „Delta planet“, koji se gradi u blizini njihovih kuća, traje gradnja dvije saobraćajnice, u ukupnoj vrijednosti od 900.000 KM.– U okviru ovog projekta, dotrajala, uska saobraćajnica bez trotoara na potezu iza gradilišta „Delte“ zamijenića moderna saobraćajnica predviđene širine od 8,5 metara, uz obostrane pješačke staze od po jedan i po metar. Uz novu saobraćajnicu, ovo naselje dobiće i ostalu infrastrukutru, vodovod, oborinsku, fekalnu i kablovsku kanalizaciju, kao i novu javnu rasvjetu – rekli su u Odjeljenju za saobraćaj u puteve.

Foto: Grad Banjaluka

 

U ovom Odjeljenju ističu da će ova saobraćajnica uključivati i takozvane tektilne staze i trake za lakše kretanje slijepih i slabovidnih osoba, s obzirom na to da se u blizini nalazi sjedište Saveza slijepih.

 

– Uporedo s tim, građevinska operativa radi na produžetku Ulice olimpijskih pobjednika, kojim će biti izgrađen novi saobraćajni prsten oko budućeg šoping centra – kazali su u ovom Odjeljenju.

Nastavak Ulice Olimpijskih pobjednika predviđa izgradnju nove saobraćajnice od budućeg kružnog toka  na Istočnom tranzitu pa do Frane Supila.

Nova saobraćajnica široka je 10,5 metara, trotoari dva metra, a uz novu ulicu biće zasađen i novi drvored.

– Proširenjem Ulice Frane Supila i nastavkom izgradnje Ulice Olimpijskih pobjednika ove dvije ulice će biti spojene. Ne samo da će to biti bolja saobraćajna veza za novi tržni centar, već i za mještane ove ulice – ističu u Odjeljenju.

Kako je planirano, radovi na obje saobraćajnice trebalo bi da budu završeni do kraja ovog mjeseca.

(https://srpskainfo.com/radovi-na-banjaluckom-polju-kod-novog-trznog-centra-do-kraja-mjeseca-dvije-nove-saobracajnice/)