sargovac

BANJA LUKA, 19. februara – Gradnja nove dionice centralne saobraćajnice kroz Šargovac, u dužini od oko kilometar, biće nastavljena ovog proljeća, nakon što je prošle godine završeno prvih 900 metara ovog puta.

U nastavku ovog projekta, planiran je nastavak izgradnje druge dionice, u procijenjenoj vrijednosti od oko milion KM.

– Za nastavak izgradnje Šargovačke ulice, ovih dana biće pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača radova. Istovremeno, priprema se glavni projekat, za šta je ovih dana izabrana projektantska kuća – rečeno je u Gradskoj upravi.

Dodali su da je prva dionica Šargovačke ulice od oko 900 metara, u što je uloženo oko milion maraka, uspješno je okončana jesenas.

– Kao i ta, i druga dionica puta biće široka šest metara, sa obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom, čime će oko 8.000 stanovnika ovog prigradskog naselja, dobiti bolje životne uslove – naveli su u Gradskoj upravi.

Milošević: Nastavak radova u Šargovačkoj

Odbornik Nezavisne odborničke grupe Socijalističke partije u Skupštini grada Darko Milošević kaže da čitav projekat napreduje očekivanom dinamikom, te da će po završetku gradnje Šargovac konačno dobiti modernu i bezbjednu saobraćajnicu.

– Jesenas je zavšrena prva dionica, a očekuje se početak radova i na drugoj dionici u dužini od jednog kilometra. Grad je obezbijedio sredstva i slijedi izbor izvođača i možemo reći da Šargovac dobija modernu saobraćajnicu čime se uspješno rješava dugogodišnji problem ovog dijela Banjaluke – istakao je Milošević.

(Srpskainfo)