lazarevo

BANJA LUKA, 23. avgusta – Raskopana raskrsnica kod OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Lazarevu ne znači i početak gradnje najavljenog kružnog toka na ovoj lokaciji, što su mnogi vozači juče pomislili.

Projekti za dva kružna toka na staroj gradiškoj cesti se još rade, i kako su nam potvrdili u Gradskoj upravi, trebalo bi iduće sedmice da budu predati preduzeću “Putevi RS” koje će finansirati gradnju. Mada je završetak projekata bio najavljen još prije dva mjeseca, posao se odužio sve do sada.

Putevima će, kako kažu, biti uručeni projekti za kružni tok na frekventnoj raskrsnici kod Lesnine, na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, te za raskrsnicu na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića, odnosno kod OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

– Nastojimo da uradimo projekte tako da budu provodivi, da imamo što manje imovinskih problema, pri tom trebaju nam i saglasnosti raznih komunalnih preduzeća. Kada je riječ ‘Lesnini’, malo smo pomjerili saobraćajnicu upravo da izbjegnemo imovinsko-pravne odnose – kaže načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kako ističe, projektna dokumentacija za treći kružni tok na ukrštanju Ulice Branka Popovića i Puta srpskih branilaca, odnosno na spoju sa putem prema Prijedoru, se još radi.

Sandić se nada da će do kraja godine sigurno početi radovi na jednom kružnom toku na ovom potezu u Lazarevu. Kako je ranije najavljeno, ove tri investicije koštaće oko tri miliona maraka.

Trenutni radovi kod škole su inače zbog obližnje pumpe koju treba priključiti na komunalnu mrežu.

Trenutno se gradi kružni tok na ukrštanju Solunske, Kozarske i ulice Isaije Mitrovića na Kočićevom vijencu, nedaleko od sjedišta Policijske uprave Banjaluka. Radovi su počeli 9. avgusta, a rok za završetak je 90 dana. Ovo će biti deseta kružna raskrsnica na području grada sagrađena u posljednje tri godine.

(Srpskainfo)