dragocaj

BANJA LUKA, 28. novembra – Utvrđen je identitet ženske osobe čiji su skeletni ostaci pronađeni u julu ove godine u šumi u banjalučkom naselju Dragočaj, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

– Utvrđen je identitet lica čiji su skeletni ostaci pronađeni 14. jula u Dragočaju. Radi se o osobi inicijala V. Đ. (1926.) iz Sokoca – potvrdili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjetimo, Srpskainfo je u julu ove godine objavio detalje kada su mještani u šumi u Dragočaju pronašli skeletne ostatke.

– Prošao sam sva ratišta, vidio sam sve u životu ili sam barem mislio da sam vidio sve, ali ovo što sam pronašao u šumi toliko me šokiralo da sam jedva kući došao taj dan – ispričao je ranije za Srpskainfo mještanin Petar Ćosić.

Petar je 14. jula u jutarnjim časovima otišao u obližnju šumu u potrazi za gljivama.

– Nakon kafe sa suprugom pronašao sam nekoliko gljiva u blizini kuće, pa sam rekao svojoj supruzi Dragani da idem u šumu, jer ih tamo sigurno ima više – prisjetio se Petar kobne nedjelje.

Šuma se nalazi nekoliko desetina metara ispod Ćosićeve porodične kuće, a do nje vodi put preko široke livade.

– Ušao sam u šumu i prešao preko jednog potoka na drugu stranu. Par metara dalje ugledao sam nešto poput kamena. Bio je zelenkaste boje. Pomislio sam odmah “otkud takav kamen u ovoj šumi”, pa sam prišao bliže. Više ne znam da li sam ga uhvatio rukom ili okrenuo nogom, ali kada sam to učinio zaledio sam se. Nije se radilo o kamenu, već o ljudskoj lobanji, koja je bila prekrivena suvim lišćem i sa malo mahovine. Licem je bila okrenuta prema zemlji – prisjetio se Ćosić trenutka zbog kojeg je, kako kaže, zauvijek izgubio volju da ulazi u šumu i traga za gljivama.

U sekundama koje su uslijedile Ćosić je ispod lišća primjetio i patike.

– Pomjerio sam ih, bile su pune sitnih kostiju. Čitav skelet se sada mogao gotovo jasno vidjeti. Bio je obučen u neku plavu haljinu, ali niko to sa sigurnošću ne može više reći, jer se ta tkanina u potpunosti raspala – ispričao je vidno uzbuđeni Petar.

(Srpskainfo)