voda

BANJA LUKA, 06. septembra – Viši dijelovi Rekavica će do kraja ovog mjeseca dobiti vodu, u okviru velikog plana čiji je cilj da u iduće tri godine 95 odsto sela u okolini Banje Luke bude pokriveno vodosnabdijevanjem iz gradskog vodovoda.

-Projekat izgradnje vodovoda u Rekavicama, za koji će iz gradskog budžeta biti izdvojeno više od 410.000 KM, uskoro će biti završen. Do sada, izgrađena je nova distributivna mreža, pumpna stanica a privode se kraju i radovi na rezervoaru – ističe Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema njegovim riječima, i postojeća distributivna mreža takođe će biti priključena na novi vodovod.

On naglašava da je izgradnja ovog vodovoda pokrenuta sa namjerom da se riješe hronični problemi sa vodosnabdijevanjem Rekavica. Ovaj problem bio je posebno izražen ljeti, kada je dolazilo do čestih nestašica i redukcija u vodsnabdijevanju.

Novi vodovod za Rekavice gradi „Niskogradnja“, a radovi su počeli sredinom juna. Ovaj projekat izvodi se u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“.

– Ovo je drugi značajan projekat u oblasti vodosnabdijevanja.  2018. godine je urađen vodovdni sistem Rekavice – Blagojevići, a u 2019. godini se radi ovaj projekat koji je značajan i finansijski, a i za mještane ove Mjesne zajednice. Za vodovod Rekavice – Blagojevići izdvojeno je 175 000 KM, a za ovaj Kola –  Rekavice 410 000 KM  iz budžeta Grada Banjaluka. Sljedeća veća investicija jeste sanacija i opremanje doma u ovoj Mjesnoj zajednici – istakao je odbornik u Skupštini grada Boran Bosančić.

voda 2

voda 3