kamate

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o neobračunavanju zateznih kamata u vrijeme epidemije virusa korona.

“Republički štab za vanredne situacije preporučuje Mješovitom holdingu “Elektroprivreda Republike Srpske”, Matično preduzeće AD Trebinje i svim davaocima komunalnih usluga i telekomunikacionih usluga u Republici Srpskoj, uključujući i IPTV, da prilikom ispostavljanja računa za izvršene usluge za mart, april i maj 2020. godine ne obračunavaju zatezne kamate”, saošteno je iz Vlade RS.

Republički štab za vanredne situacije donio je i zaključak o dodjeli novčane pomoći opštinskim i gradskim organizacijama Crvenog krsta i udruženju građana, koje u okviru svog rada imaju javnu kuhinju za najugroženije građane.

Novčana sredstva, u ukupnom iznosu od 49.000 KM, dodjeljuju se u svrhu nastavka rada javnih kuhinja u toku vanredne situacije i biće raspoređena Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banjaluka, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijeljina, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bileća, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Vlasenica, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Teslić, Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Trebinje i  Udruženju građana “Mozaik prijateljstva” Banjaluka.

 (Nezavisne)

Novum
Novum
Novum
Novum