proljece bl

BANJA LUKA, 29. avgusta – Promet u ugostiteljstvu, trgovini, hotelijerstvu  od aprila do juna ove godine je bio za 4,7 miliona veći nego u istom periodu prošle godine.

To je jedana od pozitivnih efekta ukupno 90 događaja koji su u tom periodu održani u sklopu „Proljeća u Banjaluci“, poručio je  predsjednik sekretarijata organizacionog odbora ove manifestacije Milan Grubor.

– Između novogodišnjih praznika i ljeta i nema nekih posebnih manifestacija niti gradovi, posebno veći ne organizuju  neke posebne događaje ili programe. Mi smo tu prepoznali šansu i drugu godinu za redom organizujemo „Proljeće u Banjaluci“ kako bi privukli što veći broj posjetilaca i učinili naš grad mjesto sto prijatnijim za život Banjalučana- rekao je Grubor.

Istako je da su pozitivni efekti vidljivi na različitim poljima.

– U prvoj godini smo uspjeli povećati i broj noćenja u hotelima i broj dolazaka a taj trend je nastavljen ove godine. Povećani su prihodi od boravišne takse a pored toga ovo je jedan od rijetkih projekata koji ima nevjerovatno uključenje građana – rekao je Grubor.

Ove godina je za program „Proljeća u Banjaluci“ izdvojeno 1,39 miliona KM od čega je Grad izdvojio 367.100KM a 1,02 miliona KM su  vlastita sredstva udruženja, ustanova sponzora i donatora.

U pripremi i realizaciji manifestacija učestvovalo je 17.847 građana, a u raznim  događajima je uživalo 143.052 posjetilaca što je više u odnosu na prošlu godinu kada je događaje posjetilo 96.455 ljudi.

(Srpskainfo)

Zabilježen blagi porast broja posjeta i noćenja u toku realizacije, zabilježeno je 23.685 dolazaka i 37.245 ostvarenih noćenja.

Isto tako zabilježen porast prihoda po osnovu boravišne takse za 8,65 odsto.