BANJA LUKA, 29. juna – Projekta vodosnabdijevanja na području grada Banjaluka pod nazivom “Voda II” trebalo bi da počne u avgustu, a trenutno se vrši izbor izvođača radova i javna nabavka, rekao je za “Nezavisne” Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

“Već prve radove možemo očekivati u avgustu, a tiču se nastavka vodovoda u Jagarama, izgradnje vodovoda u Ulici braće Miletića, gradnje vodovoda u Tuzlanskoj i u Ulici srpskih ustanika na Starčevici, nastavka velikog podsistema Bronzani Majdan, pojedinih krakova u podsistemu Zvijezda i poboljšanja vodosnabdijevanja sela na području Potkozarja, Mišinog Hana i Verića. Osim toga, biti izgrađena i nova kanalizaciona mreža i to u Kuljanima, u Ulici Dujke Komljenovića, Vrbanji, Drakuliću, Laušu i Putu srpskih branilaca.   “, pojasnio je Bilčar.

Radovi u okviru projekta “Voda I” trenutno su u završnoj fazi u Česmi, Česmi 2 i Česmi 3, te se prva priključenja očekuju već u julu, dok se na četvrtoj visinskoj zoni ovog naselja završetak i prva priključenja očekuju u septembru, pišu Nezavisne.

U planu je i projekat “Voda III”, a finansijska sredstva biće obezbijeđena donacijom Evropske unije u iznosu od četiri miliona evra. Njime će biti obuhvaćene lokacije koje imaju višegodišnje probleme s vodosnabdijevanjem ili uopšte nemaju vodu.

“Radiće se vodovodni sistemi na višim zonama Starčevice, gdje će biti obuhvaćena naselja Ponir, Starčevica, Potok i Debeljaci”, rekao je Bilčar. Ovim su obuhvaćeni i Donja Kola, nekoliko sistema na platou Manjače, među kojima i Gornji Lusići, Vilusi i Kadina Voda, Racune i Ledenice, koje imaju poseban problem, Slavićka i nekoliko manjih sistema u podsistemu Zvijezda. Takođe će se raditi i više manjih sistema koji će biti dopuna postojećim sistemima vodosnabdijevanja, među kojima i Tunjice, Šargovac, Zalužani i Priječani”, rekao je Bilčar u izjavi za “Nezavisne”.

Ovaj projekat je podijeljen u tri faze: “Voda I”, “Voda II” i “Voda III”, u koji će biti uloženo oko 25 miliona KM, a izgradnjom vodovodne, a dijelom i kanalizacione mreže, u velikom broju naselja i sela, vodu će dobiti više od 10.000 stanovnika.

(vanjaluka.net)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime