BANJALUKA, 02. decembra – Kalendar Rukometnog kluba Borac M:tel za 2014. godinu promovisan je u subotu uveče u prostorijama Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Svečanosti su prisustvovali svi igrači, stručni štab i rukovodstvo bh. šampiona, a prije promocije održana je i predstava ART u režiji Slobodana Perišića.

Željko Vasilić, predsjednik Upravnog odbora Borac M:tela, nije krio zadovoljstvo izgledom kalendara.

“Drago mi je što smo uspjeli realizovati jednu od naših ideja i promovisati Borac i na ovaj način. Klub se polako okreće sopstvenoj zaradi, iako je to samo mali dio sredstava za normalno funkcionisanje. Prvenstveno mi se dopala ideja, a sada mi se sviđa i sam dizajn kalendara, jer predstavlja kombinaciju starih fotografija, trofejnih generacija i rukometaša koji trenutno nose Borčev dres”, izjavio je prvi čovjek “crveno-plavih”, objavile su Nezavisne novine.

Jedan od najzaslužnijih što je Borčev kalendar ugledao svjetlo dana je Vladimir Branković, bivši pivot banjalučkog kluba, koji je istakao kako stvaranje kalendara nije bilo nimalo lak posao.

“Ideja o pravljenju kalendara došla je potpuno spontano. Smatrali smo da će posao biti lak, ali prevarili smo se. Kalendar je samo jedan u nizu projekata koje pokrećemo kako bi se Borac ponovo vratio na stare staze slave. Cijena kalendara je 10 KM”, rekao je Branković.

Iste večeri maskota nekadašnjeg šampiona Evrope, smeđi orao, dobila je ime – Borko.