BANJALUKA, 15.juna – Sajam za djecu i porodicu održan je ovog vikenda u Sportskoj dvorani “Borik” pod sloganom “Budi prijatelj porodice”.

“Drago nam je da su se odazvale brojne predškolske ustanove i škole stranih jezika, a sa druge strane sponzori su nas dobro podržali i pokazali da su nam prijatelji”, kazala je Vesna Đaić-Škondrić, menadžer sajma i predstavnik organizatora, kompanije “Medija plus”.

Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, rekla je da su djeca imala priliku da uživaju u nezaboravnom provodu.

“Ministarstvo je podržalo ovaj sajam jer je najmlađima uvijek potrebno pružiti što više ljubavi”, rekla je ona uz čestitke organizatoru, objavile su Nezavisne novine.

Dodala je da su se organizatori rukovodili idejom da na jednom mjestu koncentrišu što veći broj sadržaja za djecu i svega što se tiče kvaliteta života jedne porodice.

Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke, rekla je da je ovo grad mladih koji nastoji da dobije zvaničan status grada prijatelja djece.

“Sa velikim zadovoljstvom smo podržali i ovaj sajam jer želimo da stvorimo sigurno okruženje u kojem će se naši najmlađi sugrađani razvijati”, istakla je ona.

Ljubivoje Ršumović, dječji pjesnik, poručio je da za djecu treba odvajati veliko bogatstvo jer su ona budući ljekari, inženjeri i političari, ali i budući umjetnici.

“Djeca su strateška stvar svake nacije i države i zbog toga ne bi trebalo da o tom pitanju bude nikakvog spora između stranaka”, istakao je on.

Sajam je podržalo više od 50 izlagača i sponzora.