EHF Handball Men European Championship

Reprezentacija Španije odbranila je titulu šampiona Evrope u rukometu. U finalu su Španci pobijedili Hrvatsku rezultatom 22:20.

Poslije tvrdog i neizvjesnog početka Hrvatska je uspjela doći do tri gola viška (10:7) što je bilo najubjedljivije vođstvo jednog tima. Uspjela je Španija izjednačiti, a na odmor otići sa golom viška.

Izjednačila je Hrvatksa na početku drugog poluvremena na 12:12, a onda je Španija odgovorila serjom 4:0. Ovu seriju prekinuo je Horvat golom iz sedmerca, a onda je Domagoj Duvnjak, na isteku napada postigao fenomenalan gol sa zemlje čime je probudio svoj tim, ali i navijače u dvorani.

Sarmienro je na dva minuta do kraja pogodio za vođstvo, a onda je Brozović nakon brzog centra pogodio za izjednačenja. Na 80 sekundi do kraja Abeljo Gomez postiže gol sa sedam metara za novo vođstvo. U narednom napadu Igor Karačić pravi greku u koracima, a na drugoj strani

De Vargas je nakon tajm-auta odbranio udarac Hrvatske nakon čega je “furija” mogla da proslavi drugu zlatnu medalju na prvensvu Evrope i direktan plasman na Olimpijske igre.

(Srpskainfo)