BANJALUKA, 6. avgust – Velika rupa koja predstavlja potencijalnu opasnost za pješake otvorila se nasred trotoara u Slatinskoj ulici, nedaleko od “Pivare”.

Mještani ne znaju šta je uzrok nastanka rupe na trotoaru, ali sumnjaju da ima veze sa obližnjim šahtom koji je nedavno iskopan, te smatraju da rupa nije bila dobro zatrpana kada je trotoar asfaltiran.

Oni su nam kazali da strahuju za djecu koja prolaze ovom ulicom, plašeći se da ne upadnu u rupu i povrijede se.

“Svakodnevno vozim bicikl ovom ulicom i znam da postoji otvor, ali ponekad i zaboravim na nju, što može biti vrlo opasno. Najopasnije je noću kada rupu ne možete na vrijeme uočiti, stoga strahujem da se neko ne povrijedi”, kazao je jedan od mještana ove ulice.

Iz preduzeća “Niskogradnja”, koje je zaduženo za sanaciju većih rupa i oštećenja, kazali su da se sanacija udarnih rupa vrši tokom cijele godine te da ovo preduzeće djeluje isključivo po nalogu grada.

Milenko Šajić, portparol Administrativne službe grada, kazao je da u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja nemaju informaciju da se na pomenutoj lokaciji nalazi rupa.

On je kazao da će ekipa u svakom slučaju izaći na teren te da će, ukoliko utvrdi da postoji oštećenje, ono biti sanirano.

U pojedinim ulicama dešavalo se da preduzeća rade korekcije na kanalizacionoj ili vodovodnoj mreži te ostave prekopan asfalt.

Prema riječima Milenka Jaćimovića, predsjednika Udruženja za unapređenje i bezbjednost saobraćaja, bilo koji izvođač radova koji pravi korekciju ili prekop mora u što kraćem roku dovesti kolovoz u kvalitetno stanje.

Sanacija puta

Postavljanje asfalta u dužini deset metara, na regionalnom putu R414 Karanovac – Kneževo/Skender Vakuf – Ljubačevo, koji je uništo odron prije nekoliko mjeseci, biće u septembru.

“Kameni materijal je nasut prije mjesec dana i sada se vrši konsolidacija istog do kraja ovog mjeseca”, naveli su iz “Puteva RS”.

Preuzeto sa: banjalukalive.com