BANJA LUKA, 10. juna – Uvođenje novih avio-linija kompanije “Viz er”, kao i obnavljanje letova kompanije “Rajaner”, utiče na povećan broj putnika u odnosu na vrijeme restrikcija zbog pandemije kovid-19.

Poručili su to s Aerodroma Banjaluka u Mahovljanima, koji trenutno ima direktne letove ka sedam evropskih destinacija. Pored Beograda i Geteburga u Švedskoj, od prošle sedmice uvedeni su i sedmični letovi ka još dva grada u Švedskoj Stokholmu i Malmeu, Dortmundu u Njemačkoj, Ajndhovenu u Holandiji, te aerodromu Bazel-Miluz u Francuskoj.

– Ovih nekoliko letova pokazuje da su putnici, odnosno građani uopšte nestrpljivo čekali početak letova. Što se tiče popunjenosti aviona, još je rano da komentarišemo iako smo zadovoljni – precizirali su za Srpskainfo iz Aerodroma Banjaluka.

Prema njihovim podacima, od početka godine kroz aerodrom u Mahovljanima prošlo je oko 4.100 putnika.

S obzirom na pandemiju, preporučili su putnicima da se obavezno i na vrijeme informišu kod nadležnih institucija u zemlji u koju putuju, kao i u avio-kompaniji kojom lete, o zahtjevima i ograničenjima, kako bi na vrijeme imali sve potrebno za putovanja.

– Svaka zemlja ima svoje zahtjeve i ograničenja vezane za prelazak granice, a po pitanju korona virusa, što komplikuje putovanja. Cijeli svijet je u istim okolnostima te se nadamo da će što prije popustiti ograničenja – kažu u Aerodromu.

Nedavno je najavljeno da bi iz Banjaluke od 27. juna trebala biti uspostavljena i avio-linija Banjaluka – Tivat, kompanije ”To Montenegro”. Avioni će letjeti petkom i nedjeljom.

LINIJA IZNENAĐENJA

Prvi let niskobudžetne kompanije “Viz er” iz Dortmunda sletio je prošle sedmice na Aerodrom Banjaluka. Među putnicima je bilo najviše onih koji su išli u posjetu porodicama u Njemačkoj.

Generalni direktor Aerodroma, Milan Račić, ocijenio je da je svečani prvi let novi početak rada ovog aerodroma. Rekao je da očekuje uvođenje letova ka još destinacija, napomenuo da je cilj uspostavljanje veze s Rusijom, te najavio liniju iznenađenja za Bliski Istok.

(Srpskainfo)