BANJALUKA, 14. juna – Šetnjom i kulturno-zabavnim programom više od 500 banjalučkih osnovaca, u društvu nastavnika, roditelja, te predstavnika grada i policije, otvorilo je u petak prvi “Kids fest Banjaluka 2014” u gradu na Vrbasu.

Pod sloganom “Djeca za djecu”, učesnici i posjetioci događaja najprije su paradirali centrom grada, nakon čega su mališani na Trgu Krajine priredili zabavu za pamćenje.

Anastasija, učenica OŠ “Desanka Maksimović” iz Dragočaja, kazala je da je jako srećna što se ovakva dječja manifestacija održava u njenom gradu.

“Ovo je divno. Ima puno djece. Družimo se, pjevamo, svi nose šarene transparente s nazivima škola i svi su veseli”, kazala je ona.

Ni mlada volonterka Nataša Petrošuk nije krila oduševljenje atmosferom.

“Ovo je zaista sjajno. Tako bih voljela da sam na njihovom mjestu ove divne djece, koju sve raduje i koja znaju u svemu da uživaju”, rekla je Petrošukova.

Suzan Pral, direktorica “Kids festivala”, istakla je da je jako uzbuđena i srećna što je festival u gradu na Vrbasu imao ovako puno učesnika, objavile su Nezavisne novine.

“Želim da kažem svim gradovima u BiH da budu hrabri kao Banjaluka. Za svu djecu koja zbog poplava nisu mogla doći dijelimo naljepnice kao znak da mislimo na njih i da smo uz njih”, dodala je ona.

Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika, kazala je da je zbog nedavnih poplava i ovaj dječji festival imao humanitarni karakter.

“Željeli smo na ovaj način  da pokažemo da je grad Banjaluka prijatelj sve djece, da sve što čini čini da našim najmlađim sugrađanima život bude što ljepši i udobniji”, rekla je Brkićeva.

Prema njenim riječima, ove godine napravljen je prvi korak, a namjeravaju da “Kids fest” postane tradicija.

“Učinićemo sve što možemo da ovog lijepog junskog dana ispunjenog mirisom lipe u najljepšem gradu na svijetu naši najmlađi sugrađani prošetaju, uživaju, da prikažu u programu šta su naučili tokom godina svog života, ali da ovakvih okupljanja bude još puno”, poručila je Brkićeva.

 

Foto: G. Šurlan