BANJALUKA, 19. februara – Mještani Ulice Rajka Bosnića 13 u naselju Starčevica u strahu za bezbjednost svoje djece uklonili su živu ogradu, o kojoj niko ne brine.

Nikola Morača, predsjednik Zajednice etažnih vlasnika, rekao je da su se Gradskoj upravi obraćali još u septembru 2013, ali da nisu dobili odgovor.

“Gradsku upravu upoznali smo sa našim problemom i u više navrata pričali sa zaposlenima u ‘Tamarisu’, koji su nam odgovarali da oni mogu samo podšišati grane. U međuvremenu, uputili smo i zahtjev Gradskoj upravi jer su oni ti koji treba da odobre uklanjanje ograde”, kazao je Morača.

Dodaje da su stanari samostalno odsjekli živu ogradu zbog spore procedure u Gradskoj upravi.

“Poučeni lošim iskustvom sa sporošću administracije koja reaguje brzo samo kad treba kazniti nekoga ili kada se nešto loše dogodi, odlučili smo da sami preuzmemo stvar u svoje ruke jer su, na kraju krajeva, naši očevi zasadili tu ogradu”, rekao je Morača, koji je istakao da uklanjanje ograde traže kako se ne bi dogodila tragedija, objavile su Nezavisne novine.

“U ulazu ima više porodica s djecom. Imamo gotovo 20 mališana. U više navrata se dešavalo da dijete bukvalno izleti na cestu ispred ulaza, a da vozači koče, uz škripu kočnica, kako bi izbjegli tragediju. Ako ovo što smo uradili znači da smo izbjegli tragediju s jedne, a da se upuštamo u borbu s administracijom Gradske uprave – neka bude”, zaključio je Morača.

Đorđe Knežević, predsjednik MZ Starčevica, potvrdio je da su mu se obratili stanari iz Ulice Rajka Bosnića 13.

“Dogovorili smo da napišu žalbu, a da ih mi podržimo u ime mjesne zajednice”, naglasio je Knežević.

Slađana Bumbić-Damjanović, tehnički direktor kompanije “Tamaris”, poručila je da nisu dobili nalog za uklanjanje žive ograde u navedenoj ulici.

Iz Odjeljenja za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja Gradske uprave potvrdili su da su im se stanari obraćali.

“Izdali smo nalog izvođaču za orezivanje na visinu od 80 cm, što je i učinjeno, a Komunalna policija je zatekla nepoznato lice koje je samostalno srezalo ogradu ispod propisane visine”, rekao je Milenko Šajić, portparol Gradske uprave.