BANJA LUKA, 06. avgusta – Nova gradska linija, predviđena budućim ugovorom s prevoznicima, saobraćaće preko novoizgrađene saobraćajnice “Paralele” i tako spojiti više naselja s Univerzitetskim kliničkim centrom.

Kako su pojasnili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, riječ je o novoj liniji „Lauš Paralela – Centar – Zeleni most“, koja će nositi oznaku „linija broj 7“.

– Autobusi na ovoj liniji saobraćaće ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom (Paralelom), Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog mosta u Obilićevu i TO Bema. Početno stajalište linije na Laušu poklapaće se s početnim stajalištem linije broj „6“, a kod TO „Bema“ sa početnim stajalištem linije broj „13“ – pojasnili su iz odjeljenja.

Kako su istakli, na ovaj način će se ostvariti veza Univezitetskog kliničkog centra RS s naseljima Lauš i Kočićev vijenac, te Domom za stara lica i Obilićevom s jedne strane, a s druge strane povećava se broj polazaka, odnosno ostvariće se bolja povezanost UKC s centralnom gradskom zonom i uvezivanje s ostalim linijama.

(Srpskainfo)