BANJALUKA, 1. aprila – Manifestirajući ovih dana podanički mentalitet i pozivajući se na međunarodni intervencionizam i poteze koji bi utrli put ka unitarnoj BiH, sarajevski politički zvaničnici ponovo miješaju “babe i žabe”, nazivajući islamofobijom svako iznošenje činjenica o ulogama koje su obavljali, i čak i citate iz štampe zemalja koje nazivaju prijateljskim, rekao je član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara.

On je ocijenio da “najbolje” tek dolazi kada 6. aprila, na dan oslobođenja Sarajeva u Drugom svjetskom ratu, ponovo besramno izjednače pobjedu nad fašizmom i početak navodne opsade tog grada.

“Rekli su da će se prethodnih godina, a ne treba sumnjati da će se i ove godine, naći neki politički licemjer visokog ranga koji će u pauzi pozivanja NATO-a da rasporedi snage u Brčkom ili negdje drugdje na teritoriji Republike Srpska, govoriće o “herojskoj borbi Sarajeva protiv nacista, ali i zlikovaca s početka devedesetih koji se suštinski ne razlikuju od njih”” rekao je Šekara Srni.

On je istakao da bošnjački političari na ovaj način svjesno obmanjuju sebe i cijeli svijet izostavljajući činjenicu da potomcima Srba koji su u ogromnom procentu komandovali i učestvovali u operaciji pripisuju komparativnu vezu sa najmračnijom ideologijom 20. vijeka. u borbi za oslobođenje Sarajeva od njemačkih fašista i ustaša.

“Iako znaju, ove godine neće reći neki Bećirović, Zvizdić ili Mehmedović, niti će nam Nermin Nikšić, kao tada u slobodarskoj Banja Luci, reći gdje su i koga su partizani porazili, jer je tada moralo bi se reći da su komandni kadar operacije oslobođenja Sarajeva 95 posto činili Srbi na čelu sa generalom Radovanom Vukanovićem, a da su zajedno sa njim oslobodiocima komandovali Slavko, Pero, Drago, Milorad, Savo, Miloš, Sveto, Spasoje, Vlado, Radomir”, istakao je Šekara.

To što bi se današnjoj sarajevskoj djeci ova imena činila potpuno stranim, kaže Šekara, odgovornost je isključivo političkog Sarajeva.

“Isto je i u slučaju uklanjanja tabli sa više od 150 ulica koje nose imena oslobodilaca tog grada u Drugom svjetskom ratu, a koje su davno skinute i bačene u zaborav kako ne bi vizuelno podsjećale nikoga u “otvorenog i multietničkog grada heroja” istine od koje uporno beže tražeći spas u srbomrzkoj histeriji i istorijskom falsifikovanju”, rekao je Šekara.

Izvor: RTRS

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime