seranic

BANJA LUKA, 25. marta – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da će Studentski centar u Banjaluci danas u potpunosti biti spreman za smještaj lica koja su pozitivna na virus korona, navodeći da će u njemu biti samo oni koji nemaju simptome bolesti.

Šeranić je istakao da su paviljoni jedan i dva Studentskog centra izabrani kao najbolje rješenje za smještaj jer posjeduju menzu.

“Lica koja će biti smještena u ovom objektu imaće kompletan zdravstveni nadzor, a objekat će obezbjeđivati policija”, rekao je Šeranić u Studentskom centru koji je posjetio zajedno sa ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđanom Rajčevićem i direktorom Doma zdravlja Banjaluka Nevenom Todorović.

On je naglasio da je ovaj način postupanja preduzet zbog toga što se lica koja su u kućnoj izolaciji nisu pridržavala te mjere.

“Mještani koji žive u okolini nemaju razloga za brigu jer licima koja će biti smještena u paviljonima neće biti dozvoljeno kretanje”, poručio je Šeranić.

On je ranije rekao da će se, u skladu sa dodatnim uputstvima Svjetske zdravstvene organizacije i ljekara iz Kine, ubuduće ofanzivnije reagovati prema virusu korona, navodeći da to podrazumijeva odvajanje lica koja su negativna na virus korona od pozitivnih, zatim lica sa lakšom kliničkom slikom od onih sa srednje teškom i teškom, te masovnije testiranje.

(Srna)


Novum
Novum
Novum
Novum