BANJALUKA – Šest stambenih zgrada sa oronulim fasadama dobiće potpuno novi izgled, u okviru gradskog programa za obnovu dotrajalih fasada, saopšteno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

 20190520115236_539146

Grad Banjaluka sufinansiraće radove na sanaciji fasada šest stambenih zgrada zajednica etažnih vlasnika, koje su izabrane putem javnog poziva.

Riječ je o sljedećim zajednicama etažnih vlasnika: Braće Pantića broj 7, Jug Bogdana br. 4, Knežopoljska br. 1, Skendera Kulenovića br. 14. i 16, Vaclava Havlika Vene br. 4 i Duška Koščice br. 1.

Za ovu namjenu, Grad će izdvojiti oko 120.000 KM, a zajednice etažnih vlasnika oko 100.000 KM.

Kako su naveli iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, poslije okončane konkursne procedure slijedi raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova na obnovi fasada izabranih zajednica etažnih vlasnika.

“Osim na uređenju vanjskog izgleda zgrada, projekat obnove fasada podrazumijeva i poboljšanje toplotne izolacije objekata”, istakli su u odjeljenju.

Prema njihovim podacima, na ovogodišnji poziv za izbor zajednica etažnih vlasnika za sufinansiranje sanacije fasada, prijavila su se 23 ZEV-a.

Zajedničkom investicijom stanara i Grada, prošle godine obnovljene su fasade na stambenim zgradama zajednica etažnih vlasnika u Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7, Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12, u Ulici Vojvode Radomira Putnika br. 1 i u ul. Kralja Petra II Karađorđevića.

(Nezavisne)