BANJA LUKA, 24. maja – Dragan Ševo (41) iz Laktaša danas je u Okružnom sudu u Banjaluci negirao krivicu za ubistvo monaha Stefana Ačića (62), a koji je ubijen 7. decembra prošle godine u manastiru Glogovac kod Šipova.

Tokom izjašnjenja o krivici, Ševo je izjavio da više ne živi u Laktašima, već da je tu bio podstanar.

Početkom ovog mjeseca Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Ševe zbog teškog ubistva monaha.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Ševo je zločin počinio iz koristoljublja oko 18.30 časova, u konaku manastira.

Kako se navodi, optuženog je u manastir vozilom „reno kangu“ dovezao N.P.

– Prilikom boravka u prizemlju konaka, dok je sa Ačićem sjedio za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem, Ševo je od monaha zatražio da mu pozajmi određeni iznos novca, što je Ačić odbio – piše u optužnici.

Potom je, dodaje se, Ševo, u namjeri da ubije monaha, a radi prisvajanja novca, ustao od stola i prvo otišao do kuhinje koja se nalazila iza leđa monaha.

– Potom mu prilazi s leđa, te iz džepa vadi preklopni nož sa zelenom drškom dužine oštrice osam centimetara koji je imao kod sebe – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je, u trenutku kada je monah krenuo da ustane od stola, optuženi mu zadao dva uboda nožem u desnu stranu grudnog koša.

– Zatim je sa stola uzeo kesu u kojoj je bio novac u kovanicama u iznosu ne manjem od 566 maraka, 59 evra, 37,70 hrvatskih kuna i 10 srpskih dinara, da bi potom od oštećenog zahtjevao još novca – navodi se u optužnici.

Takođe se navodi i da je potom zajedno sa njim odlazi u sobu na spratu konaka, gdje od monaha uzima ne manje od 510 KM i 110 evra, nakon čega je Ševo, sa novcem, napustio sobu i konak manastira.

– Prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio monah, s vanjske strane ključem je zaključao ulazna vrata sobe i ključ ponio sa sobom, a sobi je oštećeni Ačić, usljed masivnog unutrašnjeg iskrvarenja iz rasječene desne plućne arterije, uzrokovanog dvjema ubodnim ranama, istog dana preminuo u 20.15 časova – precizirano je u optužnici.

(Srpskainfo)