U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Univerzitetskoj bolnici u Foči testirano je 376 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 60 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 30 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je 21 mlađe, 35 srednje i četiri osobe starije životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Srpca, 10 iz Banjaluke, šest iz Zvornika, po pet iz Kostajnice i Prijedora, po četiri iz Doboja i Gradiške, po dva iz Kotor Varoša i Modriče i po jedna iz Dervente, Kozarske Dubice, Čelinca, Milića, Teslića, Laktaša, Oštre Luke, Novog Grada, Rogatice i Mrkonjić Grada.

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.258 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 34.239 osoba.Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 111, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 49, a u opštim bolnicama 62.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 149.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.684 osoba, a nadzor je završen kod 36.073 osoba.

(Srpskainfo)