BANJA LUKA, 07. jula – Skokovima sa Gradskog mosta, jednim od zaštitnih znakova „Ljeta na Vrbasu“, u nedjelju od 15 časova, biće i zvanično otvorena ova tradicionalna sportska manifestacija. Sat vremena ranije najavljen je nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba „Buk“.

Prema najavi iz Turističke ogranizacije grada, prijavljeno je više od 20 skakača iz: Banjaluke, Zenice, Sarajeva, Mostara, Konjica, Cazina, Užica i Kragujevca.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ uobičajeno se organizuje drugog vikenda u jula, a ove godine njeno 68. izdanje ponudiće više sportskih i kulturno-zabavnih aktivnosti.

Tako je prema programu manifestacije, „ples pod zvijezdama“ najavljen za 17. jul na plaži ispod dvorane Obilićevo, dok je dan poslije (18. jul) predviđen bioskop na otvorenom na platou tvrđave Kastel.

U završnom dijelu manifestacije predviđene su trke dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka i Kotlićijada na plaži Abacija (25. jul).

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još davne 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u „Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime „Ljeto na Vrbasu“.

(Srpskainfo)


Novum
Novum
Novum
Novum