skola dv

BANJA LUKA, 02. avgusta – Centar za digitalni razvoj, uz podršku Gradske uprave, organizovaće školu digitalnih vještina koja predstavlja savremeni obrazovni program rađen po sistemu „pametne obuke“. To znači da se kroz teoretsku i praktičnu nastavu usvajaju tržišno primjenljiva znanja iz oblasti informacionih tehnologija koja nisu dostupna kroz redovno školovanje.

-Cilj škole digitalnih vještina jeste da u svijet digitalnih poslova uvede 30 mladih osoba iz socijalno ugroženih grupa. Polaznici koji prođu kroz ovu obuku će biti osposobljeni za osnove grafičkog dizajna, veb dizajna, osnove marketinga i oglašavanja na internetu (digitalnog marketinga). Naučiće i osnove grafičke pripreme za štampu (vizit karte, plakati, letak), kako da napišu CV, kao i kako da se spreme za razgovor za posao, te nauče pravila poslovne komunikacije i usvoje osnovna znanja o prodaji. Navedene vještine su izuzetno cijenjene i tražene na tržištu rada, a nisu dostupne tokom formalnog obrazovanja u školama i na fakultetima – kažu u Centru za digitalni razvoj.

Glavna ciljna grupa su mladi oba pola od 15 do 18 godina koja žive u socijalno ugroženim/ranjivim porodicama (oba roditelja nezaposlena), djeca bez roditeljskog staranja, kao i djeca iz višečlanih porodica, a čije je stalno mjesto boravka  u Banjoj Luci.

Nastava će se odvijati u pet termina/modula, subotom ili nedjeljom i to u trajanju od 6 sati po modulu , a početak je planiran 31. avgust ove godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za ovu školu do početka nastave, a više možete saznati na ovom linku

Grad Banja Luka je podržao ovaj projekat putem javnog poziva.

(Banjaluka.net)