skola

BANJA LUKA, 01. avgusta – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je jutros područno odjeljenje Osnovne škole (OŠ) “Stanko Rakita” u naselju Debeljaci u kojem je instalirano centralno grijanje i u toku je sanacija u okviru ovogodišnjeg plana sanacije 16 gradskih i prigradskih škola, vrijednog oko 600.000 KM.

Radojičić je rekao novinarima da su učionice u školi u Debeljacima ranije zagrijavane pećima.

“Sada je instalirano centralno grijanje, kupljeni su novi kotlovi i uslovi za rad biće bolji”, naglasio je Radojičić.

On je naveo da se prošle godine radilo na 19 objekata u gradu, a ove godine se, zajedno sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i uz pomoć predsjednika Srpske Željke Cvijanović, radi u 16 gradskih i prigradskih škola.

Radojičić je rekao da je ovih dana posjetio i neke druge škole, kao i da je ovaj put više posla na seoskim i prigradskim školama u kojima je, kako je naveo, dosta objekata sa, nažalost, uglavnom malo djece.

“To su veliki objekti koji zahtijevaju prilična ulaganja i rekonstrukcija se radi tamo gdje je šta prioritetno u ovom momentu”, dodao je Radojičić.

Direktor OŠ “Stanko Rakita” Milenko Dujaković rekao je da je grad Banjaluka finansirao izgradnju centralnog grijanja u područnom odjeljenju Debeljaci, te da je investicija iznosila oko 13.000 KM.

On je naveo da u područno odjeljenje u Debeljacima ide 78 učenika, te dodao da ova škola konstantno ima 70 do 90 učenika.

Dujaković je rekao da je potrebno uraditi još nekoliko sitnih promjena, te možda promijeniti stolariju na dvije učionice.

U okviru velikog projekta obnove 16 školskih objekata, vrijednog oko 600.000 KM, iz gradskog budžeta je obezbijeđeno 150.000 KM, iz resornog ministarstva, odnosno Vlade Republike Srpske 400.000 KM, a predsjednik Republike Željka Cvijanović obezbijedila je 57.000 KM.

(Nezavisne)