sup-skola

BANJA LUKA, 26. oktobra – Škola učenika u privredi bi do kraja godine, ako posluži vrijeme, trebalo da dobije novi krov, potvrdio je za “Nezavisne” Dragoljub Vuković, direktor ove škole.

Prema njegovim riječima, s postojećim krovom koji je star više od 40 godina već dugi niz godina imaju probleme jer prokišnjava na sve strane.

“Ovaj krov prokišnjava na više mjesta, neke učionice i kancelarije na spratu škole kad pada kiša budu pune vode, ima rupa na njemu koliko hoćete i ovo će dosta pomoći u radu škole”, rekao je Vuković.

Dodao je da je vrijednost radova oko 35.000 KM, koliko je dobijeno od grada za rješavanje ovog problema.

“Otvaranje ponuda je bilo u četvrtak, a u ponedjeljak ili utorak očekujemo da između šest zainteresovanih koji su se prijavili na tender odredimo izvođača radova i odmah počnemo raditi kako bismo prije kiša i ružnog vremena uspjeli sve da završimo”, pojasnio je Vuković.

Naglasio je da bi rješavanjem ovog problema bio poboljšan rad kako učenika, tako i nastavnika u ovoj školi.

U okviru plana za obnavljanje škola, vrijednog više od 600.000 KM, u ovoj godini je obnovljeno 16 škola na području grada.

Područna škola “Miroslav Antić” u Borkovićima dobila je novi krov. Ovaj projekat je najveći i vrijedan je oko 103.000 KM.

U OŠ “Đura Jakšić” sanirani su sanitarni čvorovi, a vanjsku stolariju je dobila škola “Petar Kočić” u Kolima. U toku je rekonstrukcija područne škole “Branislav Nušić” u Donjim Kolima.

U OŠ “Branko Radičević” je otvoren dograđeni dio s osam novih učionica, u OŠ “Mladen Stojanović” u Bronzanom Majdanu je saniran krov, a urađen je i novi sanitarni čvor.

Sanacija sanitarnih čvorova urađena je u školama “Sveti Ćirilo i Metodije” u Piskavici, “Ivan Goran Kovačić” u Lazarevu, “Georgi Stojkov Rakovski” u Novoj varoši i “Milutin Bojić” u Mišinom Hanu.

U područnom odjeljenju OŠ “Vuk Karadžić” u Česmi zamijenjena je unutrašnja stolarija i nabavljena nova kotlovnica. Takođe, natkriven je svjetlarnik u školi “Milan Rakić” i stavljena su nova ulazna vrata na sportskoj dvorani te prozori na svlačionicama u OŠ “Borisav Stanković”.

OŠ “Stanko Rakita” u Debeljacima ljetos je dobila centralno grijanje, a novi kotlovi i pumpe ugrađeni su u školama “Vojislav Ilić” u Krupi i “Petar Kočić” u Kolima, gdje su sanirani i podovi, kao i u školi “Jovan Dučić” u Kuljanima.

(Nezavisne)