lopte

BANJA LUKA, 24. decembra – Predstavnici Grada uručili su danas u sportskoj dvorani „Centar“, fudbalske, košarkaške, rukometne i odbojkaške lopte za sve banjalučke osnovne škole, koje će koristiti članovi školskih sportskih sekcija.

Iz gradskog budžeta drugu godinu zaredom, finansira se projekat “Sport u školama”, odnosno besplatne sportske sekcije za đake, sa ciljem da djeca steknu zdrave životne navike.

Gradonačelnik Igor Radojičić podsjetio je da je nedavno, u okviru ovih napora, završena i obuka neplivača kroz koji je prošlo 500 osnovaca. Dodao je da je Grad uveo i sportske stipendije najboljim juniorima i seniorima, te da je, budžetom za narednu godinu, planirano povećanje iznosa sredstava koja će biti izdvojena za sportske klubove i manifestacije.Nastavnik fizičkog vaspitanja iz OŠ „Branko Ćopić“ Predrag Zekanović, kazao je da će ova donacija biti od velikog značaja za školske sportske sekcije.– Školske sportske sekcije su pun pogodak, pogotovo u današnje vrijeme kada su djeca manje fizički aktivna, a i nama profesorima pružaju dodatnu priliku za usavršavanje – zaključio je Zekanović.

(Srpskainfo)