doktor

BANJA LUKA, 25. oktobra – Preventivni zdravstveni pregledi sutra, 26. oktobra biće organizovani u ambulanti porodične medicine u Aginom selu, a 27. i 28. oktobra za mještane Bočca.

Svi pregledi u okviru ove najveće akcije Grada, pod sloganom „Za tvoje dobro“ – su besplatni i tokom ove i iduće godine obuhvatiće svo stanovništvo Banje Luke.

Do sada je akcija provedena u ambulantama u Motikama, Česmi i Šargovcu, uz dobar odziv i reakcije stanovništva.

Kako je predviđeno, akcija obuhvata više preventivnih pregleda stanovnika na nekoliko tipičnih najraširenijih oboljenja – kardiovaskularnih i malignih.

Dakle, sugrađani na jednom mjestu dobiju nekoliko specijalističkih namjenskih pregleda, od laboratorijskih usluga pa do ultrazvuka, mamografije i drugih pregleda na tipična oboljenja.

Idućeg mjeseca, pregledi će biti obavljani u Dragočaju, gdje će ekipe Doma zdravlja, s obzirom na veliki broj stanovnika, raditi 2,3, 9, 10, 16. i 17. novembra.

Pod sloganom „Za tvoje dobro“, od 6. oktobra ove godine, počela je realizacija besplatnih preventivnih pregleda na cijeloj teritoriji Banje Luke.

Cilj ovog najvećeg projekta je prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja. Svi troškove akcije, koja će trajati godinu dana, snosiće Grad Banja Luka. Pregledi će obuhvatati stanovništvo od 18 do 70 godina starosti u svakoj od mjesnih zajednica.

(Banjaluka.net)