drustveni-dom

BANJA LUKA, 03. novembra – U okviru planova za oživljavanje društvenog života u prigradskim i seoskim naseljima, Gradska uprava pokrenula je aktivnosti za obnovu još četiri društvena doma.

-Prvi na redu su Piskavica i Zalužani, za koje su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova, a uporedo s tim rade se projekti sanacije za objekte na Saračici i u Rekavicama, koji su u planu za narednu godinu – potvrdili su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Trenutno, radi se temeljna obnova društvenog doma u Mišinom hanu, za šta će iz budžeta biti utrošeno 175.000 KM. Tokom sanacije, biće obnovljena oba sprata, krov, sanitarije, podovi i kompletne instalacije. Budući dom služiće za okupljanja mještana, a u njemu će biti smješteno i lokalno kulturno-umjetničko društvo, koje je trenutno smješteno u Potkozarju.

Nedavno je izgrađen potpuno novi objekat društvenog doma u Krminama, a unazad dvije godine, sagrađeni su ili obnovljeni domovi u: Ljubačevu, Debeljacima, Dragočaju i Verićima.

– Ovo su aktivnosti koje Gradska uprava provodi sa ciljem oživljavanja  aktivnosti u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama. Ovi domovi nisu sanirani skoro od kada su napravljeni i ovaj problem je na vrijeme prepoznat. U narednih pet godina ova struktura Gradske uprave ima namjeru da vrši značajnija ulaganja u seoske i prigradske mjesne zajednice što je za svaku pohvalu –  istakao je odbornik Demosa u Skupštini grada Banja Luka Boran Bosančić.