BANJALUKA, 09. maja – Oštećeni spomen-sat, koji pokazuje vrijeme kada je Banjaluku 1969. godine pogodio razorni zemljotres, popravljen je i danas je ponovo postavljen na Trg Krajine.

Sat je oštećen prije dva dana u vandalskom činu, koji su osudili građani Banjaluke, kao i predstavnici grada koji su istakli da je od finansijske štete mnogo veća ona moralna, ljudska.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković pozvao je na savjesno ponašanje prema gradskoj imovini, koja je, istovremeno, imovina svih građana, objavila je SRNA.

“Ovo je i opomena za budućnost da se za sve ono što radimo u gradu izdvajaju značajna sredstva. Uništavanje komunalne opreme košta i za njeno održavanje u ovoj godini planirali smo 154.000 KM, a koliko ćemo od tih sredstava utrošiti za popravljanje, a koliko za izgradnju nove opreme, to zavisi samo od nas građana”, rekao je novinarima Novaković.

Sva oštećenja koja primijete u gradu, građani mogu da prijave organima reda ili Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobrćaja, putem dežurnog broja telefona 051/244-593, te Komunalnoj policiji, na telefonski broj 051/306-464.

Oštećeni sat popravilo je preduzeće “Elektro-obnova” iz Banjaluke, a materijalna šteta iznosi oko 700 KM.

Banjalučanin čiji su inicijali M.S. uhapšen je nakon što je oštetio spomen-sat u noći između 6. i 7. maja. Protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari.