gradska-uprava

BANJA LUKA, 26. oktobra – Za učesnike i organizatore vaterpolo takmičenja „Borac kup 2019“ predstavnici Grada Banjaluka juče su organizovali prijem u Gradskoj upravi.

“Borac kup” se održava po treći put na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da su ovakvi događaji su značajni za grad.

– Vrata grada Banjaluke su im itekako otvorena. Borac dobija podršku Grada, jer klubovi kao što su Borac rade korisne stvari za razvoj i promociju sporta ali i grada. Oni su naši vrijedni ambasadori u inostranstvu. Potvrdu njihovog kvaliteta i rada najviše pokazuje to da su danas okupili 22 ekipe iz sedam zemalja regiona i Evrope – rekao je Talić.

Dragan Vukčević, iz Vaterpolo kluba Borac, ističe da su u Banjaluku pristigli timovi iz Italije, Njemačke, Francuske, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

– Zamolio bih naše sugrađane da nas u što većem broju podrže kako bismo ostvarili što bolje rezultate na Borac Kupu – rekao je Vukčević.

Dare Humar, predsjednik Vaterpolo kluba iz Kamnika, Slovenija, kaže da mu ovo nije prvi put da je u Banjaluci.

– Ja bih došao i ranije u Banjaluku, jer je sam kroz igračku karijeru dolazio u Banjaluku 80 tih godina. Sada se vraćam nakon više od tri decenije, i mogu da kažem da je Borac kup zaista značajno takmičenje i za naše igrače u Sloveniji – ističe Humar.

(Srpskainfo)