sport-u-skolama-

BANJA LUKA, 01. avgusta – Grad Banjaluka je raspisao javni poziv za izbor nastavnika za realizaciji projekta “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“ u školskoj 2019/2020. godini.

Na javni poziv se mogu prijaviti profesori fizičkog vaspitanja i sporta bez radnog iskustva te nezaposleni i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja koji rade u osnovnim ili srednjim školama u Banjaluci.

Ove godine, u fokusu će biti učenici uzrasta od II do V razreda koji učestvuju u izabranim sportskim sekcijama.

– U projekat se uvode nezaposleni i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja jer nema dovoljnog broja profesora koji nemaju položen stručni ispit, te iz toga razloga projekat se ne bi mogao sprovoditi u većini osnovnih škola. Sa druge strane, angažovanjem nezaposlenih i zaposlenih profesora dobijamo stručniji kadar koji će raditi sa učenicima – kaže načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je podsjetio da je, tokom prethodne školske godine, Grad pokrenuo jedinstven projekat pod nazivom „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, odnosno omogućio učenicima dodatni broj besplatnih sportskih sekcija kroz izabranu sportsku aktivnost u svim osnovnim školama.

– U prošloj školskoj godini, kroz ovaj projekat je prošlo više od 1.600 djece u banjalučkim osnovnim školama. Realizacijom projekta, osnovcima je omogućeno da kroz povećan broj izabranih sportskih aktivnosti budu fizički aktivni tokom čitave školske godine, te da se bave sportom prema svojim afinitetima i sposobnostima – precizirao je Banjac o dodao da je javni poziv otvoren do 23. avgusta.

(Srpskainfo)