Dugačak kaput, šešir, naočare i probušene novine, to više nije oprema koju u Srbiji koriste privatni detektivi.

Danas su oni savremeno obučeni i savršeno implementirani u sredinu u kojoj izvršavaju svoj posao, ne odskaču od prosiječnih građana ni milimetar i to je tajna njihovog uspjeha. Za privatne detektive se može čuti da “znaju gdje đavo spava”. Ponekad su na terenu i po nekoliko dana, a ponekad i nekoliko mjeseci, prenosi Blic.

– Klijenti nas najčešće zovu kad žele da provjere svoje emotivne partnere. Ono što je logično jeste da se provjeravaju supružnici, ali sve češća je pojava da muškarci provjeravaju i da li im je vjerna i ljubavnica. Žene nisu tako ekstremne i do sad su provjeravali samo da li ih vara muž. Svašta doživljavamo na terenu, dosta teških i neprijatnih situacija. Ponekad kad ne bi posumnjali u tu ženu ili muškarca, desi se da su baš oni ti preljubnici – kaže jedan privatni detektiv iz Čačka.

Međutim, ne prate se samo emotivni, već su na meti često i poslovni partneri kao i djeca, ali vrši se i potraga za nestalim osobama i dragocjenostima.

– Roditelji žele da provjere da li im se djeca drogiraju ili su članovi nekih sekti. To je možda i najtraumatičnije iskustvo za jednog detektiva kad mora ocu i majci reći da im je dijete narkoman, ali to pomogne roditeljima, jer ih tada upućuju na liječenje, u klinike ili manastire – dodaje on.