djeca

BANJA LUKA, 06. oktobra -UNICEF u BiH se punom parom priprema za kampanju povodom 30. godišnjice usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta, a njihova filmska ekipa juče je u Banjaluci snimala intervjue sa poznatima, koji podržavaju kampanju.

Pred kamerama su djeca propitivala glumce, muzičare i druge poznate Banjalučane o tome šta pamte iz svog djetinjstva, šta su željeli da budu kad porastu, šta su sanjali i kako su se igrali…

Intervju sa glumicom Slađanom Zrnić, prvakinjom Narodnog pozorišta RS, vodio je mali Teodor Štula, dok je glumca Ljubišu Savanovića, dobro propitala njegova sestra Danica.

djeca 1

Tako smo saznali da su Slađanu njeni roditelji dobro slušali, kad je bila mala, pa je išla na sve treninge i sekcije koje su joj mogli pasti na pamet.

– Voljela sam da igram između dvije vatre, to mi je bila omiljena igra. Kad sam bila mala djevojčica, htjela sam da budem glumica, pa gimnastičarka, pa balerina, pa pjevačica… pa opet glumica i to sam na kraju i postala – ispričala je Slađana Zrnić.

Mali Teodor ne pamti, ali stariji čitaoci se sa nostalgijom sjećaju, da je Slađana devedesetih bila prva prava TV zvijezda u Republici Srpskoj, i to kao Snješka, glavna junakinja dječje emisije “Šareni bukvar”, ili skraćeno ŠA-BU. Zato ne treba da čudi što je njena poruka djeci: “Igrajte se što više i budite veseli!”

djeca 2

Mališani su intervjuisali i glumca Borisa Šaviju, muzičara Grofa Đuraza i još nekoliko poznatih Banjalučana, a videosnimci tih intervjua biće objavljivani od 21. oktobra, kada počinje  kampanja “30 dana za 30 godina” pod motom “Slušaj dijete”, koja je posvećna jubileju Konvencije o pravima djeteta.

Cilj kampanje, u kojoj su medijski partneri i “EuroBlic” i Srpskainfo, je da se čuje glas djeteta o svim pitanjima koja se tiču djece i mladih i njihovih prava.

(Srpskainfo)