BANJA LUKA, 08. septembra – Održana je sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija.

Imajući u vidu da je situacija pogoršana, te da je stanje ozbiljno i neizvjesno, Štab je apelovao na građane da se pridržavaju ranije propisanih mjera, te obavezao JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ da u kontinuitetu prati situaciju i redovno izvještava, kako bi se po potrebi donosile i dodatne mjere.

U skladu sa preporukama struke, Gradski štab je konstatovao da je imunizacija ključna u procesu borbe protiv pandemije, te pozvao građane da se vakcinišu, napomenuvši da se građani svakodnevno mogu vakcinisati na vakcinalnom punktu u hali „Banjalučkog velesajma“.

Podsjećamo, zbog povećanog broja osoba koje se javljaju u ARI ambulante (ambulante za akutne respiratorne infekcije) JZU “Dom zdravlja” u Banjaluci otvorio je još jednu ARI ambulantu u MZ Starčevica, koja je počela sa radom danas. Ambulanta se nalazi na adresi Ulici Jug Bogdana 66 i smještena je u prostoru koji je služio za laboratorijske usluge.

Takođe, pored otvaranja ove ambulante povećan je i broj timova koji će raditi u ARI i kovid ambulantama u naselju Dolac. Tako će umjesto šest dosadašnjih timova na ovoj lokaciji raditi osam timova. Dodatna dva tima biće smještena u kontejneru ispred ARI i kovid ambulanti. Naime, trenutno sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, kao i kod onih kod kojih postoji sumnja na kovid, radi ukupno deset timova raspoređenih na ova dva lokaliteta.

Gradski štab nastaviće pratiti situaciju u Banjaluci, kao i odluke Republičkog štaba za vanredne situacije.

(Srpskainfo)