BANJALUKA, 09. aprila – Na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata širom RS zavladale su gužve, a uskoro se očekuje još veća navala, jer ove godine ističe desetogodišnji rok važenja za više od stotinu hiljada ličnih karti i vozačkih dozvola.

Osim isticanja dokumenata, gužve bi kako kažu u centrima javne bezbjednosti, mogle da donesu i predstojeći vaskršnji praznici, kada veliki broj stanovnika dolazi na odmor iz inostranstva i odlučuje se da mijenja svoja dokumenta, objavio je Glas Srpske.

U Gradišci su najveće gužve ujutru, koje tokom dana jenjavaju, međutim stanovnici nisu zadovoljni brojem šaltera i sistemom.

– Radi samo jedan šalter, i ako je desetak ljudi u redu zna se desiti da sistem padne, pa se onda čeka i po sat-dva – ističe Milka Grbić iz Gradiške.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović kaže da ove godine ističe rok važenja od deset godina za 78.831 lične karte i 39.011 vozačkih dozvola, te se očekuje znatno veći broj zahtjeva za izdavanje ovih dokumenata u odnosu na prethodnu godinu.