sakori

BANJA LUKA, 28. oktobra – Meksiko, Afrika, London, Vijetnam, Pariz, Banjaluka. Gradove i zemlje širom svijeta obilazi stopiranjem jer kako kaže na taj način upoznaje bolje kulturu, ali i autentična mjesta svake zemlje.

Danijel iz Los Anđelesa obilazeći regiju, došao je i u grad na Vrbasu. Kaže da je pozitivno iznenađen sa svim onim što je ovdje zatekao, a već mu se po njegovim riječima vrat ukočio zbog stalnog okretanja za lijepim djevojakama.

“Sviđa mi se mnogo. Sviđa mi se hrana, sviđa mi se priroda koja je svuda u gradu, a i oko njega. Ljudi su jako prijateljski nastrojeni i ljubazni kada ih nešto pitam, zaista mogu reći samo riječi hvale. Žene su jako lijepe ovdje. Išao sam na fakultet sa prošetam i sljedeće jutro sam se probudio sa bolom u vratu jer sam se cijeli dan okretao za lijepim ženama”, priča Danije Šakori.

Nisu samo žene ostavile utisak na ovog stopera. Danijel priča da mu je i dalje miris bureka u nosu, a simpatičnim izgovorom na srpski jezik prisjeća se šta je sve ovdje probao.

“Ćevapi….”

Ovaj svjetski putnik kaže da ga nije strah stopiranja te da je uvijek nailazio na pozitivne ljude. Kroz osmijeh dodaje da misli da će ljubav svog života upoznati upravo stopirajući. Podignuti palac ga je doveo u Banjaluku, ali i u turističku organizaciju grada koja ga je objeručke prihvatila i pokazala ono najljepše u gradu. Osim građevina Danijel se upoznao i sa lokalizmima, običajima kao i mitovima od kojih mu je jedan najzanimljiviji.

“Bio sam u kafiću i bila su sa jedne strane vrata otvorena, a jedan muškarac otvorio prozor sa druge strane, a onda sam vidio jednu ženu kako se dere propuh, propuh, bila je jako ljuta. Mislio sam da je nešto nije uredu sa njom, a onda su mi ispričali da je razlog jer se našla između vjetra sa obje strane”, prisjeća se Danijel.

Svoje putovanje ovaj stoper nastavlja. Sljedeća destinacija mu je Jajce jer želi da vidi vodopade uživo. Na svojim putovanjima fotografiše, pravi video zapise koje objavljuje na svoj jutjub kanal. Mi smo se sa Danijelom pozdravili, fotografisali, poželejli srećan put ali i poručili da ga opet očekujemo u Banjaluci, a on je za nas imao jednu poruku.

“Banjaluka je super”.

(Banjaluka.net)