vrijeme

Narednih dana u Srpskoj će temperatura vazduha biti iznad prosjeka, dok će danas poslijepodne doći do naoblačenja, pa će za vikend u pojedinim predjelima biti slabe kiše i kratkotrajnih pljuskova.

Analiza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da će danas biti sunčano, uz malu dnevnu oblačnost i toplije.

Kasno poslijepodne doći će do povećanja oblačnosti koja dolazi sa zapada. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od šest do 12 stepeni, na jugu do 14,  a u višim predjelima od četiri stepena.

U subotu ujutru biće umjereno do potpuno oblačno, a oblačnost sa jugozapada donijeće slabu kišu na jugu i jugozapadu, dok su na jugu Hercegovine mogući i kratkotrajni pljuskovi.

U sjevernijim predjelima tokom dana će biti promjenjivo oblačno i suvo i znatno toplije u odnosu na ostale krajeve.

 

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do tri, na sjeverozapadu Krajine i jugu Hercegovine oko sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od pet do 11, na sjeveru do 14 stepeni.

U nedjelju ujutru umjereno do potpuno, na sjeveru promjenjivo oblačno, a tokom dana sa kišom na jugu Hercegovine, povremeno i sa pljuskovima.

Poslijepodne će se slaba do umjerena kiša javiti u  centralnom planinskom pojasu od jugozapada ka istoku. U sjevernijim krajevima promjenjivo oblačno i suvo, i toplije u odnosu na ostale krajeve.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do pet stepeni, na planinama i visoravnima oko minus dva, a na jugu Hercegovine oko osam stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od pet do deset, na sjeveru do 15 stepeni.

U ponedjeljak ujutro očekuje nas oblačno vrijeme, sa slabom kišom na jugu i istočnim krajevima, a od podneva postepeno razvedravanje, najprije na jugu i sjeveru. Povremeno će biti i sunčanih perioda.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do pet, na planinama i visoravnima oko minus dva, a na jugu Hercegovine oko sedam stepeni.

Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do deset, na planinama i visoravnima oko tri, a na jugu Hercegovine do 13 stepeni.

(Srpskainfo)